• duurzaam gedrukt in NL
  • geen verzendkosten vanaf 25,- NL / 70,- BE
  • verzending maandag en donderdag

Tanja Hilgers

Wildkruidenvrouw en illustrator

Met tekenen, mooie dingen én met de natuur voel ik mij al sinds mijn kindertijd verbonden. Al in de kinderwagen stond ik het liefst onder een boom en keek naar de bladeren. Planten geven mij een thuisgevoel, een dak boven mijn hoofd en wortels onder mijn voeten. Daarnaast zie ik in elke plant ook een character en een levend wezen. In mijn teksten gebruik ik daarom ook 'hij' of 'zij' over de planten.

Ik voel me boodschapper van de inheemse wilde planten die onze botanische wortels vormen en bij onze cultuur horen. Een bemiddelaar tussen mens en plant, een verhalenverteller die oude en nieuwe kennis over wilde planten en kruiden bij de mensen brengt. Mijn liefde voor planten werd extra gevoed in de opleiding kruidengeneeskunde.

Sinds 2008 geef ik (Wilde) Kruidenwandelingen en workshops over kruiden. In 2014 illustreerde ik de eerste recepten postkaart om na een wildplukwandeling mee te geven - de Wilde Pesto was geboren! Ik heb ook een passie voor het mooier maken van de wereld en heb in Duitsland interieurarchitectuur gestudeerd. Inmiddels werk ik vooral grafisch en als illustrator. 

 

Ik heb van 2004 tot 2014 de Julejaar agenda gemaakt, een agenda die een natuurlijk vrouwelijk ritme volgt en allerlei natuurritmes bij elkaar brengt.


Tanja op het sociale netwerk 

FILM van 6 min: Wildplukwandeling 2019, Speciale aandacht voor exoten, Dag van het Kasteel,  Film Jan de Bloois